Hlavní obsah

V dubnu bude opravdu aprílové počasí: Déšť, sníh, polojasno i bouřky

Aktualizováno

První dubnové dny přinesou déšť. Už tento pátek by se mohly zvednout hladiny řek na první stupeň povodňové aktivity. Polojasno a posléze i jasno by mělo být od 10.dubna, kdy teploty dosáhnou až 15 stupňů Celsia.

Článek

Podle měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) by se v poslední dubnové dekádě měla rtuť teploměru vystoupat až na příjemných 22 stupňů, koncem měsíce přijdou i bouřky.

"Od 1. do 10 dubna bude převládat nestálý charakter počasí," sdělila meteoroložka. Velikonoce proprší, kvůli srážkám může na vodních tocích začít platit i 1.stupeň povodňové aktivity, tedy bdělost.

Zatažené nebe navíc doplní i občasné bouřky. Sněžit bude už jen v polohách nad 1000 metrů nad mořem. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat do 13, později do 16 stupňů Celsia, v noci však může teplota klesnout až k bodu mrazu.

V druhé dubnové dekádě budou teploty přes den až 19 stupňů, v noci mezi šesti stupni až nulou. Obloha bude polojasná a vydrží tak až do konce měsíce.

Na posledních deset dubnových dní předpovídají meteorologové teploty až do 22 stupňů a polojasnou až skoro jasnou oblohu. Konec měsíce ale poznamenají bouřky. Celkově bude duben teplotně i srážkově průměrný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám