Hlavní obsah

ČTÚ začne řešit rušičky na jednání ODS

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) zahájí správní řízení kvůli použití rušiček, kterými ODS ve čtvrtek 25. března blokovala mobilní telefony při jednání výkonné rady o osudu předsedy Mirka Topolánka. ČTÚ už minulý týden uvedl, že civilní osoba nesmí rušičky bez povolení použít, a pokud někdo podá podnět, začne ho ČTÚ šetřit. Nyní se tak stalo.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Kocourek, Petr Nečas a Pavel Drobil (zleva) na tiskové konferenci ODS

Článek

"Český telekomunikační úřad před několika dny obdržel podnět týkající se těchto rušiček. ČTÚ tedy v nejbližší době zahájí správní řízení," řekla mluvčí úřadu Dana Makrlíková. Kdo podnět podal, ale neřekla.

Dodala, že odborníci ČTÚ se s případem teprve začnou seznamovat a na prošetření situace mají lhůtu dva měsíce. Nesdělila konkrétně, kdo podnět podal.

Využití rušiček již dříve potvrdil mluvčí ODS Martin Kupka. Všichni účastníci o jejich použití věděli. Postup strana konzultovala i s právníky, kteří v tom neviděli problém. "Chtěli jsme zajistit, aby neunikaly z jednání žádné informace. Bylo to důležité jednání a nechtěli jsme, aby bylo něčím ovlivněno," vysvětlil mluvčí.

Podle něj je strana připravena případnou pokutu zaplatit a víckrát už rušičky nepoužít.

Reklama

Výběr článků

Načítám