Hlavní obsah

Tajemství tří Topolánkových blondýn? Jde o dlouholeté spolupracovnice

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předsedu ODS Mirka Topolánka v dramatických dnech, kdy se rozhodovalo o jeho dalším politickém osudu, provázela trojice blondýnek. To vyvolalo zájem bulváru. O koho přitom jde? O dlouholeté loajální Topolánkovy spolupracovnice, které s ním působily už na Úřadu vlády, když byl premiérem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zleva Gabriela Kloudová, Mirek Topolánek a Jana Bartošová

Článek

Kdo jsou tedy ony „tajemné“ blondýny? Gabriela Kloudová byla ředitelkou Topolánkova kabinetu v době, kdy byl premiérem, a nyní je členkou volebního štábu ODS.

Jana Bartošová byla mluvčí Topolánkovy vlády a loajalitu k bývalému šéfovi zachovala až dodnes. Chodí s ním například na televizní debaty. Právě Kloudová a Bartošová doprovázely předsedu ODS na klíčové jednání špiček strany, kde se řešilo, zda Topolánek definitivně skončí v politice.

Adéla Kadlecová je pak odbornicí na zahraničněpolitické otázky. Šéfovala bezpečnostní sekci předsedy vlády nebo také vedla zahraniční oddělení ODS. Od loňského roku zastupuje generálního sekretáře nové pravicové frakce v Evropském parlamentu, jejíž součástí jsou i občanští demokraté.

A tak když byl loni v Praze na návštěvě šéf britských konzervativců David Cameron, aby podpořil ODS a setkal se s Topolánkem, na přípravě této akce se podílela a byla u jednání přítomna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám