Hlavní obsah

Bobošíková: Platy ústavních činitelů srazíme na polovinu

Novinky, jim
Aktualizováno

Bývala europoslankyně Jana Bobošíková při on-line chatu se čtenáři Novinek řekla, že v případě vstupu do Sněmovny navrhne snížit platy poslanců a všech ústavních činitelů na polovinu a zrušit státní příspěvky politickým stranám. Bobošíková kandiduje v květnu za uskupení Suverenita - Strana zdravého rozumu, zatím jí však průzkumy příliš šancí nedávají.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jana Bobošíková

Článek

„Dáme návrh na snížení platů poslanců a všech ústavních činitelů na polovinu, navrhneme zrušení příspěvků politickým stranám za mandáty a souběhu platů a náhrad poslanců a senátorů,“ uvedla Bobošíkova na chatu.

Vedle toho by také ráda odvolala současné vedení ČEZ, prosadila zákon pro boj s korupcí zahrnující trest konfiskace i celého majetku, obnovila uranový program a zamezila snížení penzí.

Volebního fiaska se Bobošíková neobává, podle ní se na průzkumy agentur nelze spoléhat. „Připomínám, že dva týdny před volbami do Evropského parlamentu měla Suverenita podle těchto průzkumů 1,2 procenta a realita byla 4,3! Takže uvidíme,“ věří si lídr moravskoslezské kandidátky.

Její mutlikoaliční uskupení Suverenita - SZR, zastřešující celkem 11 hnutí a stran je zatím jediným subjektem, který před volbami veřejně vyhlásil jméno svého kandidáta na prezidenta, o němž bude nadcházející sestava ve Sněmovně rozhodovat v roce 2013. „Ráda se postavím ostatním kandidátům a změřím s nimi své síly a vize,“ prohlásila Bobošíková.

Během chatu byla také požádána, aby okomentovala starý incident mezi Miroslavem Mackem a Davidem Rathem, v jehož důsledku byl Macek nucen kompenzovat Ratha sto tisíci korunami a veřejnou omluvou.

„Facku mu dal Macek zákeřně zezadu. Měl ho vyzvat na otevřený pěstní souboj. Na druhé straně od té doby všichni víme, že dát facku politikovi zas tak moc podle našich soudů nestojí...“ glosovala Bobošíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám