Hlavní obsah

Soud rozhodl o osudu Brožové-Polednové

Právo, Radim Vaculík

Pražský vrchní soud rozhodl ve středu v neveřejném jednání o dalším osudu bývalé dělnické prokurátorky Ludmily Brožové-Polednové, která si už rok odpykává ve Světlé nad Sázavou šestiletý trest za podíl na justiční vraždě političky Milady Horákové. Není však jasné, jaký verdikt soudci vynesli.

Foto: Petr Horník, Právo

Ludmila Brožová-Polednová v reálu a na archivní fotografii

Článek

„Dnes jsme rozhodli jak o amnestiích týkajících se odsouzené Polednové, tak o žádosti o podmínečné propuštění,“ řekl ve středu Právu mluvčí soudu Jan Fořt s tím, že verdikt zatím nelze zveřejnit, dokud jej neobdrží obhájce Polednové, hradecký soud i státní zastupitelství.

„Budeme to rozesílat v pátek,“ doplnil pouze mluvčí.

Vrchní senát se bez přítomností všech stran případu zabýval odvoláním státního zastupitelství proti nedávnému rozhodnutí Krajského soudu v Hradci Králové, který rozhodl, že se na Polednovou vztahují tři starší prezidentské amnestie, jež by jí fakticky zkrátily šestiletý trest na nulu. Pokud by tento závěr nyní pravomocně potvrdil právě i vrchní soud, musela by být Polednová propuštěna na svobodu.

Vrchní soud se také zabýval stížností advokáta odsouzené Vladimíra Kováře proti rozhodnutí hradeckých soudců, kteří zamítli Kovářovu žádost o přerušení trestu jeho klientky. Ani v tomto případě ale Fořt nesdělil Právu výsledek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám