Hlavní obsah

Kocáb se drží ministerského křesla, nechce prý destabilizovat politiku

• Aktualizováno

Ministr pro lidská práva a národnostní menšiny Michael Kocáb s demisí, k níž ho vyzvali zelení, ještě počká. Chce schůzku ODS, ČSSD a SZ s premiérem Janem Fischerem o dalším osudu vlády. Odchodem by prý mohl dále destabilizovat politiku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr pro lidská práva a národnostní menšiny Michael Kocáb

Článek

Zelení, kteří ministra do vlády nominovali, jej k odchodu z vlády vyzvali v úterý. Reagovali tak na to, že na post ministra životního prostředí nastoupí po Janu Dusíkovi Jakub Šebesta, který již vede resort zemědělství. Dusík rezignoval minulý týden.

Předseda Strany zelených Ondřej Liška v úterý oznámil, že strana již nepodporuje kabinet premiéra Jana Fischera, neboť podle jeho soudu se stal loutkovou vládou ovládanou šéfem ČSSD Jiřím Paroubkem.

Kocáb v úterý avizoval, že čeká na rozhodnutí grémia ODS o osudu předsedy Mirka Topolánka. Ten se rozhodl ve funkci setrvat. [celá zpráva]

K rozhodnutí zelených si přisadili i lidovci. "KDU-ČSL nevstoupila do této vlády právě proto, abychom nebyli pouhými mouřeníny velké koalice ODS - ČSSD. Je s podivem, že na tento fakt přišla Strana zelených až nyní,“ prohlásil šéf lidovců Cyril Svoboda.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám