Hlavní obsah

Při pohřbu v Přerově ležel v rakvi zaměněný nebožtík

Právo, bed
Přerov

Nepříjemný zážitek čekal minulý týden pozůstalé na pohřbu 84letého muže v Přerově. Při odkrytí víka rakve před pohřebním obřadem totiž zjistili, že v ní leží někdo úplně jiný.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak se následně zjistilo, došlo k záměně zhruba stejně starých nebožtíků. Aniž by to rodina jiného zesnulého tušila, den předtím na hřbitově v nedaleké obci Vlkoš uložila do hrobu rakev s cizím zemřelým.

Jeho tělo muselo být v pátek brzy ráno exhumováno. Teprve poté bylo předáno k novému obřadu a do hrobu na vlkošském hřbitově mohl být pochován ten správný nebožtík.

Vydání povolení k exhumaci potvrdila Právu vedoucí oddělení hygieny obecné a komunální Eva Čehovská z Krajské hygienické stanice v Olomouci. „Postupovali jsme v souladu se zákonem o pohřebnictví,“ uvedla.

Pohřební služba, která oba pohřby zajišťovala, patří pod společnost Technické služby města Přerova. Její pracovníci se k případu nechtěli vyjadřovat.

„Nevím, co bych vám k tomu mohl říct, pohřby probíhají tak, jak mají být,“ poznamenal pouze ředitel přerovských technických služeb Radek Koněvalík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám