Hlavní obsah

Většina sněhu už roztála, povodeň zatím nehrozí

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Množství sněhu se v České republice za poslední týden výrazně snížilo. Podle zprávy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) je ho nyní zhruba poloviční množství než minulý týden.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Sníh setrvává již jen v horských polohách, a pominulo tak nebezpečí vzniku rozsáhlé celoplošné povodně na tocích v nižších a středních polohách," stojí v pravidelné zprávě.

Celkové množství sněhové pokrývky nyní meteorologové odhadují na 1,15 miliardy metrů krychlových.

Zpráva uvádí, že sníh již zcela roztál v polohách od 450 do 550 metrů nad mořem, ve vyšších polohách dále odtává.

"V následujících dnech očekáváme pokračující tání sněhu, míra jeho projevu na vodních tocích se však bude snižovat s tím, jak se bude snižovat jeho množství a plošný rozsah," uvedli meteorologové.

Zdůraznili také, že "pominulo nebezpečí vzniku rozsáhlé celoplošné povodně v nižších a středních polohách". V současnosti registrují hydrologové lokální dosažení stupňů povodňové aktivity zhruba na třech desítkách míst ČR. [celá zpráva]

Jediným krajem, kde sníh již zcela roztál, je hlavní město Praha, v ostatních regionech se ještě zbytky pokrývky nacházejí.

Reklama

Výběr článků

Načítám