Hlavní obsah

Povodňové stupně hlásí 34 míst, stav ohrožení je na Moravské Dyji

Situace na českých a moravských tocích se oproti pondělnímu stavu příliš nezměnila. Na celkem 34 místech zaznamenali meteorologové povodňové stupně. Nejvyšší, třetí stupeň znamenající ohrožení, platil dopoledne pouze na Moravské Dyji v Janově.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Na dalších místech zejména na jižní Moravě, Vysočině a v jižních Čechách platí druhé stupně povodňové aktivity.

Hladina Moravské Dyje v Janově dosáhla v úterý v osm hodin ráno výše 228 centimetrů, což bylo osm centimetrů nad limitem pro třetí stupeň.

Druhý stupeň byl ráno vyhlášen na Dyji kromě Podhradí u Znojma i u vodního díla Nové mlýny a v Ladné, na Šlapance v Mírovce u Havlíčkova Brodu, Sázavě ve Zruči nad Sázavou a v Kácově a Jihlavě v Bransouzích a Třebíči-Ptáčově.

První stupeň platil ráno například také na Labi v Ústí nad Labem a v Děčíně, Lužnici v Bechyni a na různých místech Svratky a Nežárky.

První stupeň platil ráno například také na Labi v Ústí nad Labem a v Děčíně, Lužnici v Bechyni a na různých místech Svratky a Nežárky.

Zvýšené hladiny řek hrozí i nadále. Počasí má sice být bez srážek, kvůli vysokým teplotám však stále taje sníh. Vodohospodáři se na tání připravili snížením hladin v přehradách, a voda tak zatím nezpůsobuje žádné zásadnější komplikace.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám