Hlavní obsah

V Praze byla slavnostně otevřena neexistující trasa metra

Praha

U stanice metra Kačerov v neděli proběhl happening občanské inciativy Pražané a Pražanky za MHD. Akce s názvem Slavnostní otevření neexistující linky metra D měla upozornit na nutnost výstavby nové trasy na sídliště Libuš a Písnice.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Členové sdružení rozdávali lidem letáky upozorňující na potřebu zkvalitnění MHD v metropoli. "Dnešní akcí chceme upozornit na to, že je v Praze naprosto nekoncepčně plánovaná stavba metra," uvedl jeden z členů iniciativy Marek Čaněk. Sdružení kritizuje údajně nehospodárné prodloužení trasy metra A z Dejvické přes Červený vrch, Petřiny a Motol na ruzyňské letiště.

Místo prodloužení stávající "zelené" trasy metra by iniciativa uvítala výstavbu nové linky D, která by podle něj zkvalitnila úroveň dopravy na sídlištích v jižní části Prahy. "Linku D stojí za to postavit. Pražští politici ji slibují už dlouho, ale zatím zůstalo pouze u těch slibů," prohlásil Čaněk.

Happening přilákal zájem Pražanů, kteří se v okolí metra Kačerov pohybovali. Se zájmem se pouštěli do debaty s organizátory a četli si připravené informační panely. Organizátoři akce jim k tomu pouštěli hlášky z MHD a ryčnou dechovou hudbu.

Iniciativa za MHD podle organizátorů akce vznikla teprve nedávno. Tvoří ji zejména lidé, kteří se začali sdružovat proti omezování provozu v pražské hromadné dopravě, jak ji počátkem roku plánoval ROPID, kvůli sníženým dotacím od magistrátu hlavního města. Nyní chce sdružení vyvolat veřejnou debatu o potřebě zkvalitnění městské dopravy v celé Praze. Svá stanoviska publikuje na webu.

Reklama

Výběr článků

Načítám