Hlavní obsah

Obyvatelé v Rudné povstali proti projíždějícím kamiónům

Právo, rap
Rudná u Prahy
Aktualizováno

Obyvatelé v Rudné protestovali proti průjezdu kamiónů obcí. Ve středu odpoledne zablokovali hlavní tah městem. Proti sobě se tak postavili na jedné straně nasupení obyvatelé Rudné a na druhé straně překvapení či vzteklí řidiči.

Foto: ČTK

Obyvatelé Rudné u Prahy uspořádali 17. března protestní průvod spojený s blokádou hlavní ulice. Vadí jim, že tudy denně projíždějí stovky kamionů.

Článek

Při demonstraci se navíc zranil i motorkář. „Viděl jsem, jak se jedno auto snažilo otočit a nacouvalo do motorkáře, musela pro něj přijet sanitka,“ říkal na místě svědek nehody.

Podle policie se však motorkáři nic nestalo. „Mladý řidič octavie se snažil couvat a nevšiml si za sebou motorky, kterou srazil. Řidiči motorky se naštěstí nic nestalo,“ uvedla mluvčí policie pro Prahu-venkov Štěpánka Zatloukalová.

Foto: ČTK

Mnozí řidiči kamiónů otáčeli svá auta, jeden z motoristů dokonce začal prudce couvat a porazil motocyklistu (na snímku), který stál za ním. Muže přijeli ošetřit záchranáři.

V centru Rudné se po 17. hodině sešly takřka dvě stovky demonstrantů. Ti zablokovali nejfrekventovanější průjezd obcí na protest proti silné kamionové dopravě. „Řidiči tady jezdí jako zvěř, je jen otázka času, kdy tady někoho zabijí,“ stěžoval si jeden z demonstrujících, kteří zastavili dopravu a vytvořily se asi půlkilometrové kolony.

Policie ale neměla pro demonstraci pochopení a dav ze silnice vykázala. „V současné době už se přesunuli demonstranti na Havlíčkovo náměstí a silnice je zcela průjezdná,“ dodala před 18. hodinou policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám