Hlavní obsah

Poplatky ve zdravotnictví se do voleb už zrušit nestihnou

Praha

Poplatky ve zdravotnictví, proti kterým podávala ve Sněmovně levice několik návrhů, se do květnových voleb nestihnou zrušit. Poslanci se v úterý k hlasování ve druhém čtení nedostali. Než stihli dodebatovat, bylo sedm hodin a schůze skončila.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

V úterý se řešil návrh ČSSD. Straně nejvíc vadí poplatek za položku na receptu. Strana teď už spoléhá na to, že návrh podá opět po volbách.

Březnová schůze bude pokračovat ve středu, kdy jsou ale na programu jiné body, takže na poplatky se zřejmě nedostane. Dalším možným termínem je i pátek - tam jsou ale v řádném programu už dvě desítky bodů.

ODS navíc hrozí, že pokud by návrh prošel druhým čtením, tím třetím ho projít nenechá. Naznačila, že by opět začala s obstrukcemi.

"Všechny naše kroky k blokování přijímání zákonů se dějí ve třetím čtení, kde neumožňujeme hlasovat o návrzích, které by ČR dále zadlužily," uvedl předseda poslanců ODS Petr Tluchoř.

A i pokud by zákon Sněmovnou prošel, dopadl by zřejmě jako ty předchozí - vetem Senátu, které by poslanci nezvládli přehlasovat. Neměli by dostatečný počet hlasů a navíc ani čas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám