Hlavní obsah

Sněhu v Česku opět přibylo. Naposledy. Začne jarní tání

Novinky, jas

Množství sněhu ležícího na území České republiky se díky vývoji počasí v posledních dnech opět zvýšilo. Nyní v republice leží 2,18 miliard metrů krychlových, což v průměru představuje 27 litrů na metr čtvereční. Minulý týden to bylo již pouze 23 litrů. V únoru, přesně před měsícem, bylo v Česku 5,66 miliardy metrů krychlových.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

V úterý o tom informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Sněžit už ale nemá, začne jarní tání.

Sníh za poslední týden přibyl především ve vyšších polohách nad 700 metrů nad mořem.

"Uvedený odhad množství sněhu je v současné situaci velmi obtížný, neboť sníh neleží na celém území a současně se může lišit množství sněhu v lese od naměřených hodnot na volném prostranství, které byly pro výpočet použity," konstatovali ve své pravidelné zprávě meteorologové.

Z hlediska krajů je největší objem vody ve sněhu v Jihočeském kraji (328,9 miliónu metrů krychlových) a dále v Plzeňském kraji (257 miliónu metrů krychlových).

Reklama

Související články

Sněhu v Česku za týden rapidně ubylo

Množství sněhu na území České republiky se za poslední týden radikálně snížilo. Zatímco k minulému pondělí odhadovali meteorologové jeho množství na více než...

Na horách se bude lyžovat asi až do Velikonoc

Sobotu s proměnlivým počasím a nádhernou neděli prožili po řadě nepříliš vydařených dnů návštěvníci Krkonoš. Fronty u lanovek a vleků byly přes zvýšenou...

Výběr článků

Načítám