Hlavní obsah

ODS ve středu zahájí předvolební kampaň

– Praha
Novinky, Jaroslav Soukup

Grémium ODS v pondělí schválilo kandidátky pro květnové volby a avizovalo, že strana ve středu spustí svou předvolební kampaň. Začne také postupně představovat čtyři pilíře, na nichž hodlá postavit svůj program. Ve středu má být zveřejněna vize, jak zajistit pracovní místa. V dalších týdnech pak ODS představí návrhy pro spravedlivý sociální systém, podnikání a pro boj se zadlužením země.

Foto: Petr Horník, Právo

Členové Výkonné rady ODS David Vodrážka, Mirek Topolánek a Petr Tluchoř

Článek

"Nebude to prezentace populistických slibů, ale konkrétní a reálné návrhy pro vyjmenovaná témata. Volební web spustíme začátkem dubna a kompletní volební program představíme 15. dubna,“ řekl po jednání stranického grémia předseda Mirek Topolánek.

"Jednalo se ve většině případů o náhrady za kandidáty, kteří odstoupili. Jednotlivé kandidátky předloží ODS příslušným krajským úřadům do 23. března,“ dodal Topolánek.

Mezi změnami je i avizované vyškrtnutí bývalého starosty Brna-Žabovřesk Aleše Kvapila, stíhaného pro podezření z korupce, a jeho nahrazení poslankyní Danou Filipi.

Pecinova kandidatura je prý politická korupce

Grémium se vyslovilo i ke kandidatuře ministra vnitra Martina Peciny za ČSSD, přičemž ji označilo za příklad politické korupce a ukázkové zneužití postavení ministra úřednické vlády.

"Dohoda byla jednoznačná, žádný z těchto ministrů neměl kandidovat ve volbách do Sněmovny. Nastupuje navíc místo Olgy Zubové. Té místo na kandidátce zajistilo spojení s agenturou Medea. Ptáme se, co musel a bude muset udělat Martin Pecina za své místo na kandidátce,“ dodal Topolánek.

Papaláš Paroubek

ODS se vrátila i k víkendové programové konferenci ČSSD. Vystoupení  předsedy Jiřího Paroubka připodobnili občanští demokraté k projevům "předlistopadových papalášů". [celá zpráva]

"Dozvěděli jsme se ale, že sociální demokracie je opravdu připravena vládnout s komunisty. To je nejsilnější sdělení ze soboty. Věříme, že všichni, kteří se nechtějí smířit s vládou sociálních demokratů a komunistů, tento slib Jiřího Paroubka zaregistrovali,“ uvedl předseda ODS. Odmítl také spekulace o velké koalici.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám