Hlavní obsah

Děkan Pospíšil dal Teleckému výpověď

Právo, Ivan Blažek
Plzeň

Kontroverzní učitel plzeňských práv Daniel Telecký dostal výpověď pro nadbytečnost. V pondělí ji podepsal děkan fakulty Jiří Pospíšil. Telecký nikdy neskrýval podporu bývalému vedení skandály zmítané školy, patří mezi příznivce někdejšího proděkana Milana Kindla a jeho jméno údajně figuruje na seznamu lidí, kteří mají přijít o neoprávněně získaný titul Ph.D.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Daniel Telecký

Článek

„Personální oddělení výpověď odešle v úterý nebo ve středu,“ řekl Právu proděkan Petr Bezouška. Pokud se ji podaří doručit do konce března, začne běžet dvouměsíční výpovědní lhůta - na škole by tedy měl Telecký skončit k 31. květnu. To i přesto, že odborová organizace, kterou si na podzim sám založil, dala negativní stanovisko.

„Pokud výpověď napadne žalobou a požádá nás, abychom ho dále zaměstnávali, budeme mu muset platit náhradu mzdy ve výši jeho průměrného výdělku až doby než rozhodne soud. Pokud ale neuspěje, bude nám tyto peníze muset vrátit,“ sdělil Bezouška.

Telecký Právu potvrdil, že chce na fakultě dále učit. „Předpokládám, že se budu proti výpovědi bránit, ale zatím jsem ji neviděl,“ sdělil Telecký. Škola, která bojuje s nedostatkem peněz, ale s učitelem Teleckým nepočítá. „Skutečně je nadbytečný, jeho hodiny bez problému pokryjí ostatní pedagogové,“ uvedl Bezouška.

Reklama

Související témata:

Související články

Plzeňská práva propustí třetinu zaměstnanců

Třetinu zaměstnanců, převážně učitelů, propustila kvůli seškrtanému rozpočtu plzeňská právnická fakulta. Ze 180 lidí dostalo patnáct výpověď, dalších 26 odešlo...

Výběr článků

Načítám