Hlavní obsah

Zubová by ráda do Senátu proti Talmanové na Kutnohorsku

Právo, Marek Přibil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslankyně a šéfka Demokratické strany zelených (DSZ) Olga Zubová, kterou soc. dem. stáhla z volitelného místa pražské kandidátky, by ráda kandidovala do Senátu. Její strana se nadcházejících parlamentních voleb nezúčastní.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Olga Zubová

Článek

„Rozhodnutí sociálních demokratů nás sice překvapilo, ale respektujeme je. DSZ předpokládá, že spolupráce bude i nadále pokračovat, nikoliv však na parlamentní úrovni, ale především ve vybraných odborných oblastech,“ uvedla Zubová.

Vzhledem k době zbývající do podání kandidátek nelze podle ní připravit samostatnou kandidátku DSZ, která se proto nadcházejících parlamentních voleb nezúčastní.

„DSZ se nyní plně soustředí na přípravu účasti v komunálních a senátních volbách,“ uvedla Zubová s tím, že zváží svoji kandidaturu do Senátu za Kutnohorsko. Zde bude kandidovat za ODS partnerka Mirka Topolánka Lucie Talmanová, místopředsedkyně Sněmovny.

Na stranu nezanevřela

I přesto, že byla Zubová vyškrtnuta z kandidátky, na ČSSD, zdá se, nezanevřela. „Během spolupráce s lidmi ze soc. dem. jsem měla příležitost poznat mnoho kvalitních osobností, se kterými jsem našla společnou řeč nejen v politických otázkách, ale i na osobní úrovni. Vzešla z toho mnohá přátelství, která budou určitě pokračovat i nadále. Z politiky by se neměl ztratit lidský rozměr,“ vyjádřila se Zubová, bývalá členka soc. dem., později Strany zelených a nyní DSZ.

Předsednictvo ČSSD minulý týden rozhodlo o tom, že v čele pražské kandidátky pro květnové sněmovní volby stane ministr vnitra úřednické vlády Martin Pecina. Z kandidátky tak vypadla Zubová, která sociálním demokratům pomohla svrhnout vládu šéfa ODS Mirka Topolánka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám