Hlavní obsah

Paroubkovi se v Teplicích nastěhovali do Bendova domu

Právo, Karel Otcovský
Teplice

Jiří Paroubek si v Teplicích našel dobrou adresu pro bydlení ve volebním kraji. Šéf sociální demokracie se podle zdroje Práva usídlil v podkroví činžovního domu v ulici U Radnice přímo v centru Teplic. Podle výpisu z katastru nemovitostí vlastní dům šéf ústecké krajské organizace strany a Paroubkův poslanecký asistent Petr Benda.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Dům v ulici U Radnice přímo v centru Teplic, kam se nastěhovali manželé Paroubkovi

Článek

O jejich přátelství nejlépe vypovídá skutečnost, že je Benda kmotrem čtyřměsíční dcery svého šéfa.

Benda vlastní v Teplicích několik nemovitostí. „Bydlení pana předsedy s rodinou v Teplicích je jeho soukromou a osobní věcí. V této souvislosti se proto nebudu k ničemu vyjadřovat,“ sdělil Právu.

Podle řemeslníků, kteří podkroví v uplynulých dnech rekonstruovali, jde o prostorný, luxusní byt s terasou, přičemž jeden pokoj je vyčleněný pro chůvu. Stavební práce v domě budou podle nich pokračovat, v plánu je prý vybudování speciálního vchodu s výtahem.

Manželé údajně v novém bytě poprvé přespali v noci na sobotu, před programovou konferencí ČSSD.

Kubera: mrzí mne, že tu nejsou nastálo

Paroubek minulý týden novinářům řekl, že za byt o velikosti 77 metrů čtverečních bude měsíčně platit 11 500 korun, z toho zhruba 3000 korun spolknou zálohy na energie a služby.

Paroubkův nový byt je situován naproti přes ulici od budovy teplického magistrátu a oken kanceláře primátora města Jaroslava Kubery (ODS).

„Je mi úplně jedno, kde Paroubkovi bydlí. Jenom mě mrzí, že nebudou mít v Teplicích trvalý pobyt, takže za ně nedostaneme od státu ani korunu. Naopak za ně budeme platit, stejně jako za ostatní obyvatele města, odvoz odpadu, kterého zajisté nebude málo. Jenom těch plen...“ usmál se primátor v narážce na potřeby Paroubkovy dcery.

Paroubek je poslancem za Ústecký kraj a v květnových sněmovních volbách zde bude opět jako lídr ČSSD kandidovat. V regionu Paroubek dosud nebydlel, pouze sem dojížděl. Jeho rodina nyní údajně využívá dvě nemovitosti, byt manželky Petry v hlavním městě a chatu za Prahou. Šéf sociálních demokratů splácí také jeden družstevní byt v Praze.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám