Hlavní obsah

Pražanům do dvou týdnů zavolá Paroubek či Pecina

Právo, Jan Rovenský

ČSSD do 14 dní zahájí zejména v Praze novou telefonickou kampaň. Právu to v sobotu na programové konferenci soc. dem. v Teplicích řekl volební manažer strany Jaroslav Tvrdík. ČSSD podle něj věří, že má šanci v Praze zvítězit, a toto je další z kroků, jímž chce úspěchu docílit. V pátek předsednictvo soc. dem. potvrdilo kandidaturu ministra vnitra Martina Peciny na pozici jedničky v metropoli.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Paroubek

Článek

„V Praze je spousta potenciálních voličů a my chceme lidem dát možnost seznámit se s programem a našimi kandidáty. Jedná se nám o osobní a neinvazivní kampaň,“ řekl Tvrdík s tím, že ČSSD nechce nikoho přesvědčovat.

„Nebude také volat nikdo kromě členů, kandidátů ČSSD nebo vedení strany. Kromě ministra vnitra Martina Peciny v určitém momentu zasedne k telefonu také předseda a části lidem v Praze zavolá,“ prohlásil Tvrdík.

Kontaktní scénář je následující: člen ČSSD zavolá a zeptá se, zda víte, že budou volby. Další otázka je, zda se chystáte k nim jít. V případě, že odpovíte záporně, hovor skončí, jinak následuje dotaz, jestli byste chtěli víc informací o programu soc. dem. Zájemci dají k dispozici svůj e-mail, na který jim ČSSD pošle příslušné materiály.

„Když si občan v Praze posléze nebude přát, aby se pokračovalo ve volebním kontaktu, tak bude z databáze vyřazen. Pokud nám dotyčný odpoví, že chce hlasovat pro ODS, nebo se k urnám nechystá, nebudeme ho přesvědčovat,“ řekl Tvrdík.

Podle volebního manažera chce ČSSD zvolit společensky přijatelnou dobu pro volání, průzkumy soc. dem. naznačují, že tři čtvrtiny obyvatel hlavního města s telefonním kontaktem problém nemají. „Pokud by se to lidem nelíbilo, tak s telefonováním končíme,“ dodal Tvrdík.

Telefonní kontakt s voliči zkoušela v roce 2002 také ODS. Tehdy automatizovaná nahrávka s hlasem Václava Klause vybízela občany, aby šli hlasovat. U řady občanů se setkala s negativní reakcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám