Hlavní obsah

Příznivec soc. dem. si loni pořizoval video z mítinku ODS

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Využívání videozáznamů a fotografování politických odpůrců je ve volebním boji patrně mnohem více rozšířeno, než by se mohlo zdát. Příkladem je loňská kampaň pro nakonec zrušené předčasné volby. Natáčení mítinku ODS na jižní Moravě se zúčastnil ten samý člověk, který se pak objevil jako člen stranického týmu na akci ČSSD.

Foto: Petr Horník, Právo

Členové Výkonné rady ODS David Vodrážka, Mirek Topolánek a Petr Tluchoř

Článek

Na videozáznamu z mítinku občanských demokratů „Městečko řešení“, který se konal v Břeclavi v září 2009, jsou zřetelně vidět dva mladíci, z nichž jeden politickou akci natáčí na kameru a druhý jako doprovod se pohybuje v úloze reportéra. Mítink pozoroval, vyptával se také s mikrofonem v ruce lidí.

Ten samý člověk se pak objevil v severních Čechách na předvolební akci ČSSD, a to také v září 2009. Na fotografii, kterou má Právo k dispozici, zde v oranžovém stranickém tričku s visačkou postává v blízkosti předsedy soc. dem. Jiřího Paroubka a šéfa ústecké stranické buňky Petra Bendy.

Podle zjištění Práva jde o člena Ústřední rady Mladých soc. dem. a Obvodní kontrolní komise ČSSD na Praze 4 Adela Semlaliho, který na zmíněném mítinku soc. dem. působil jako člen antikonfliktního týmu s názvem „Juice Team“.

Fakt, že Semlali, který monitoroval akci ODS, byl před zrušenými podzimními předčasnými volbami v týmu Mladých soc. dem., dokládá i fotografie v dokumentu této organizace volně dostupném na internetu.

Reklama

Výběr článků

Načítám