Hlavní obsah

Policie nastoupila na pražský magistrát, hledá důkazy ke kauze Opencard

– Praha • Aktualizováno
Právo, Novinky, jas, trj

Policie v úterý zasahuje v prostorách pražského magistrátu. Kriminalisté na základě trestního oznámení, které podala zastupitelka za Evropskou demokratickou stranu Jana Ryšlinková, zajišťují důkazní materiál v souvislosti s kauzou Opencard. Novinkám to potvrdil mluvčí magistrátu Jiří Wolf.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Zátah policie na pražském magistrátu se týká odboru informatiky v pátém patře Škodova paláce u stanice metra Národní třída. Policie shromažďuje podklady ke kauze Opencard a některé kanceláře zapečetila.

"Policie koná na základě trestního oznámení paní zastupitelky Ryšlinkové. Magistrát hlavního města jí poskytne podporu i informace, o které bude požádán," uvedl mluvčí Wolf. Podle jeho slov jde o standardní postup.

Mluvčí pražského Městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová k probíhajícímu šetření pouze uvedla, že probíhají standardní úkony trestního řízení. „Konkrétní kroky policie ale komentovat nebudeme,“ řekla Zenklová. Mluvčí protikorupčního útvaru Roman Skřepek jakékoliv vyjádření ke kauze Opencard odmítl.

Ryšlinková podala trestní oznámení loni v prosinci v souvislosti s podezřením, že mohlo dojít ke spáchání trestných činů porušování povinnosti při správě cizího majetku a porušování závazných pravidel hospodářského styku.

Projekt Opencard, na jehož chyby upozornilo několik auditů, stál hlavní město několik stovek miliónů korun a jeho funkčnost je stále nedostatečná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám