Hlavní obsah

ČSSD v antikampani použije modré sanitky

Sociální demokraté připravují negativní kampaň proti ODS a TOP 09, při níž využijí sanitky a plakáty, jež mají kritizovat zdravotnickou politiku ODS a TOP 09. Uvedl to v pondělí server ParlamentníListy.cz. Kampaň chce ČSSD podle něho představit tento týden.

Foto: Milan Malíček, Právo

David Rath, Bohuslav Sobotka a Jiří Paroubek ve Sněmovně

Článek

Po republice tak podle serveru budou jezdit modré sanitky, které mají veřejnosti vysvětlovat, proč je podle ČSSD zdravotnická politika ODS a TOP 09 antisociální. ČSSD už si zároveň zaregistrovala webové stránky modranemoc.cz, napsal server s odvoláním na dobře informovaný zdroj.

Součástí kampaně údajně budou i tmavě modré plakáty v podobném vizuálním duchu jako dřívější kampaň "ODS minus". Na plakátech se podle serveru objevuje trojice: bývalý ministr zdravotnictví za ODS Tomáš Julínek, předseda ODS Mirek Topolánek a první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Vedle těchto tří tváří dominuje heslo "Budete platit za 160 nemocí!"

Oproti plakátům ze série "ODS minus" je novinkou, že nové se vedle ODS zaměřují i na TOP 09. Sociální demokraty prý ke kampani přivedla nedávná slova představitelů TOP 09 o zdvojnásobení spoluúčasti pacientů.

ODS doporučuje oranžové antony

Mluvčí občanských demokratů Martin Kupka serveru řekl, že o uvedené antikampani slyší poprvé. "Příliš nechápu, na co sociální demokraté chtějí reagovat. Už se prokázalo, že zdravotnické poplatky mají pozitivní efekt. Možná by ČSSD měla v kampani použít spíš oranžové antony," uvedl Kupka.

ODS v tuto chvíli podle něj masovou antikampaň nechystá. Strana už dříve spustila web cssdprotivam.cz a dvě verze parodických billboardů, na nichž je předseda ČSSD Jiří Paroubek vyobrazen s plži a domácími zvířaty. "Pokud by však šlo o obzvláště tvrdé a podpásové útoky, reakci nelze vyloučit," dodal mluvčí ODS.

Reklama

Výběr článků

Načítám