Hlavní obsah

Hašek bude kandidovat v Jihomoravském kraji z 11. pozice

Právo, Novinky, jim, ada, nig

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek se dohodl se svým „přítelem“ Zbyškem Kassaiem, že ho nahradí na 11. místě jihomoravské kandidátky ČSSD do květnových voleb. Hašek připouští, že jeho kandidatura je pouze symbolickou podporou. Kassai dostane post prvního sociálního demokrata ve Znojmě a podporu pro kandidaturu na starostu.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek

Článek

Návrh na změnu kandidátky v pondělí jednomyslně podpořilo vedení krajské organizace ČSSD Jihomoravského kraje, uvedli ve společné tiskové zprávě Hašek s Kassaiem.

"Na základě společné iniciativy vedení znojemské okresní organizace ČSSD, přítele Zbyška Kassaie a mojí jsme dospěli k dohodě, že nahradím přítele Kassaie na 11. místě kandidátky,“ uvedl Hašek.

Podle něj tento krok umožní jeho "symbolickou podporu kandidátce ČSSD“, jíž vévodí dlouhodobě nejpopulárnější politik Bohuslav Sobotka. S ním se o hlasy voličů v kraji utká silný soupeř, předseda konkurenční ODS Mirek Topolánek.

I když Haškovo umístění na kandidátce bude muset ještě projednat jihomoravská krajská organizace, je zřejmé, že kvůli avizované dohodě by neměl nastat problém. Jedenácté místo je však na hranici volitelnosti. V posledních volbách získali soc. dem. v regionu jen sedm mandátů. Hašek proto bude nucen spoléhat na preferenční hlasy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám