Hlavní obsah

V Plzni se přou, kdo má odebírat tituly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Vedení plzeňské právnické fakulty a rektor univerzity se přou, kdo z nich by měl odebírat tituly studentům, kteří k nim podle šetření přišli nestandardně. Fakulta tvrdí, že to přísluší rektorovi, ten by byl raději, kdyby titul odebrala sama fakulta.

Foto: Petr Eret, ČTK

Právnická fakulta Západočeské univerzity v Plzni

Článek

"Jsme z toho rozpačití. Máme posudky tří elitních právníků, které říkají, že to je v působnosti rektora a nikoliv děkana," řekl děkan právnické fakulty Jiří Pospíšil. Bojí se, že kdyby začal odebírat tituly, mohl by tím zneužít pravomoci veřejného činitele.

Rektor Josef Průša tvrdí, že titul by měla odebírat fakulta. Jednal o tom s ministerstvem školství. Doktorský titul by se měl odebrat třem až 14 lidem.

Na seznamu podezřelých absolventů doktorského studia je podle oficiálně nepotvrzených informací jméno bývalého proděkana Ivana Tomažiče, předsedy akademického senátu fakulty Daniela Teleckého, pedagoga Jana Kavky, bývalého vysokého policejního důstojníka Jana Brázdy, pedagoga Jana Suchého i advokáta Eduarda Bruny, jenž obhajoval například Jiřího Čunka

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám