Hlavní obsah

Natálka přišla o další prst a vrátila se z nemocnice domů

Právo, hon
Ostrava

Tříletá Natálka popálená při loňském útoku žhářů ve Vítkově, která musela být před dvěma týdny znovu hospitalizovaná kvůli operaci prstů, už je zase doma. O víkendu ji lékaři propustili z nemocnice, kde prodělala plastickou operaci a bohužel také neplánovanou amputaci malíčku na levé ruce.

Foto: Aleš Honus, Právo

Natálka s matkou Annou Sivákovou

Článek

Právo o tom v pondělí informovala matka Natálky Anna Siváková. Její dceři při první operaci lékaři narovnali prsty, jejichž dalšímu růstu bránila těsná umělá kůže, při další operaci ji museli minulý týden amputovat malíček. Natálka přitom už při předchozích operacích přišla o dva prsty na pravé ruce, nyní jí chybí prsty tři.

„Už jsme zase doma, ale nebyl to určitě náš poslední pobyt v nemocnici. Teď si bude muset Natálka několik týdnů odpočinout, pak ji čeká další operace na krku,“ dodala Siváková s tím, že kůže na krku je napnutá a když Natálka zvedne hlavu, nutí jí to otevírat ústa.

Jak Právo informovalo, soud se čtyřmi neonacisty, kteří jsou obžalovaní ze žhářského útoku na dům romské rodiny ve Vítkově, by měl začít v květnu. Čtyřem mladíkům hrozí za rasově motivovaný pokus o vícenásobnou vraždu 12 až 15 let vězení, případně doživotí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám