Hlavní obsah

Lidový dům je sledován, řekl Tvrdík

Praha

Šéf volební kampaně ČSSD Jaroslav Tvrdík v pondělí oznámil, že Lidový dům i některé členy štábu nedávno sledovala skupina lidí. Věc sociální demokraté předali policii společně s fotografiemi dotyčných osob i aut, která skupina používala. Podle Tvrdíka jsou ale stále signály, že sledování lidí z volebního štábu pokračuje. Cílem je prý "vytvořit strach a nejistotu".

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Tvrdík na tiskové konferenci ČSSD

Článek

"Kolem Lidového domu se po určité období pohybovala nejméně tři vozidla s týmy lidí," popsal Tvrdík situaci z období před přibližně třemi týdny. Automobily podle něj měly značky z Ústeckého kraje, celkem se prý na sledování podílelo okolo deseti osob.

"Ať jsme se hnuli kamkoliv, tito lidé nás provázeli, hlídali vchody a východy do Lidového domu," uvedl šéf volební kampaně.

Podle Tvrdíkových slov byl mezi lidmi, kteří se na sledování podíleli, i muž, který údajně je někdejším příslušníkem policejního Útvaru rychlého nasazení (URNA) a později mimo jiné dělal bodyguarda zavražděnému podnikateli Františku Mrázkovi.

"Jestli se pohybuje ve stejném okruhu lidí, tak pravděpodobně pracuje pro pana (Tomáše) Pitra," poznamenal Tvrdík na tiskové konferenci. Podnikatel Pitr je v současné době na útěku, odsouzen byl k šesti letům vězení.

Právě tento bodyguard údajně Tvrdíka několikrát sledoval až do jeho bydliště. "Zkraje neviditelným a posléze viditelným způsobem vytvářeli takový ten nátlak," poznamenal Tvrdík.

Zaměstnanci Lidového domu a členové ČSSD podle něj i v současnosti upozorňují na neobvyklé situace. "Je to velmi nepříjemné, je to asi určitá forma volební kampaně proti nám," dodal šéf volební kampaně ČSSD. Na otázku, kdo za sledováním stojí, by podle něj měla odpovědět policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám