Hlavní obsah

Poslanec ČSSD střílí do vlastních řad: kolegové jsou namočeni do zakázek

Právo, Oldřich Danda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příliš radosti neudělal poslanec ČSSD Antonín Seďa stranickému vedení a svým kolegům z branného výboru Sněmovny, jehož je místopředsedou. Začal totiž pálit do vlastních řad a naznačil, že někteří kolegové z ČSSD jsou zainteresováni v zakázkách na ministerstvu obrany.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Poslanec ČSSD Antonín Seďa

Článek

V odpovědi na dopis Romana Čejky, který si stěžoval na údajné podezřelé obchody, Seďa uvedl: „Já netvrdím, že v tom nejsou někteří členové ČSSD namočeni. Důkazy nemám, ale indicie ano.“ Seďa v dopise napsal, že mu některé zakázky připadají podezřelé a že se snaží proti nim vystupovat, ale ve straně se mu to příliš nedaří.

Korespondenci se Seďou zveřejnila ve čtvrtek strana Věci veřejné, které dopisy poskytl Čejka. Jde zřejmě o odvetu za to, že ve středu ČSSD obvinila šéfa VV Radka Johna z klientelismu.

Seďa Právu potvrdil pravost dopisu. Koho v něm měl na mysli, ale odmítl uvést. „Chtěl jsem říci, že nechci za nikoho dávat ruku do ohně. Indicie, které mám, jsou ve sdělovacích prostředcích, mám indicie z osobního projednávání těch záležitostí, o kterých se tu mluví,“ řekl Právu Seďa.

„Je v tom žárlivost“

Seďovo nařčení se nelíbí soc.dem. členu branného výboru Miroslavu Svobodovi. „Potrefenou husou se necítím. Je v tom určitá žárlivost, že (Seďa) není stínovým ministrem obrany, nebo žárlivost, že někdo lidsky komunikuje s předsedou výboru pro obranu Vidímem či s ministrem Bartákem, lépe než on,“ řekl Právu Svoboda.

Korespondenci kritizuje vedení ČSSD. Místopředseda Milan Urban uvedl, že bude chtít vědět, o jakých indiciích Seďa mluví. „Je to nešťastné vyjádření pana Sedi asi ve snaze se zalíbit,“ uvedl. Podobně se vyjádřil i místopředseda Zdeněk Škromach: „Pan poslanec by to měl vysvětlit, považuji to trochu za hloupost, asi se snažil být lidový.“

Reklama

Výběr článků

Načítám