Hlavní obsah

Silničáři doporučují opatrnost, silnice mohou být zledovatělé

Aktualizováno

Na většině území zůstávají komunikace nižších tříd sjízdné pouze se zvýšenou opatrností. Řidiči se musí připravit na ujetou vrstvu sněhu či vyjeté zledovatělé koleje. Zejména na východě republiky se mohou objevovat sněhové přeháňky.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Článek

Menší silnice na Valašsku pokrývá od středních poloh ujetá vrstva sněhu vysoká od pěti do deseti centimetrů. Také vozovky v nižších polohách regionu jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Leží na nich zledovatělá vrstva sněhu a místy jsou vyjeté ledové koleje. Viditelnost na Vsetínsku, Zlínsku i Kroměřížsku snižují sněhové přeháňky.

Zledovatělá vrstva sněhu na silnicích druhé a třetí třídy na Pelhřimovsku a Třebíčsku po ránu komplikuje dopravu na Vysočině. Na Žďársku jsou navíc v některých úsecích vyjeté koleje.

V obci Bílý Kámen na Jihlavsku blokuje část vozovky vzpříčený kamion. Místo je průjezdné pouze pro osobní vozidla.

Na některých vedlejších silnicích v Olomouckém kraji zůstává vrstva ujetého sněhu, která je místy zledovatělá. Motoristé by kvůli sněhu měli být opatrní hlavně v okresech Šumperk a Jeseník.

Ve středních Čechách by v úterý měli být obezřetní zejména řidiči, kteří se vydají na Příbramsko. Na silnicích druhé a třetí třídy jim může znepříjemňovat jízdu ujetá vrstva sněhu krytá posypem.

Podobná situace je i na silnicích Královéhradeckého či Pardubického kraje. Hlavní silniční tahy jsou po chemickém ošetření holé a vlhké, sjízdné bez omezení.

Na Jičínsku silničáři upozorňují, že ve zledovatělé vrstvě sněhu jsou místy vyjeté koleje. Nutné je počítat i s občasným sněžením. Sníh a led se vyskytuje na komunikacích druhé a třetí třídy zvláště na Chrudimsku a Hlinecku, v okolí Lanškrounu, Ústí nad Orlicí, Moravské Třebové, Svitav a Žamberka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám