Hlavní obsah

Obviněný funkcionář ODS se vzdal funkce starosty

Právo, pko
Brno
Aktualizováno

Aleš Kvapil (ODS), obviněný z braní milionového úplatku, už není starostou brněnské městské části Žabovřesky. V pondělí poslal z vazební věznice v Brně-Bohunicích, kam byl v sobotu převezen i se svým známým a někdejším tajemníkem radnice Brna-středu Radovanem Kvapilem, rezignační dopis. Současně se vzdal i funkce zastupitele. Právu to potvrdil místostarosta Žabovřesk Jiří Helán (ODS).

Článek

„Na pondělní odpoledne máme naplánovanou schůzi našeho klubu zastupitelů, kde se poradíme o dalším postupu. Na uvolněné zastupitelské místo po panu Kvapilovi by měla nastoupit Nikol Novotná,“ řekl Helán. Sám je přitom zřejmě hlavním kandidátem na uvolněnou starostovskou židli.

Chod radnice je podle prvního místostarosty Marka Šlapala (ČSSD) zajištěn. „Úřad funguje standardně, agendu jsem převzal pod svou kontrolu. Sporné nebo komplikované věci samozřejmě odkládám. Nyní čekáme na vyjádření klubu ODS, zda navrhnou nějakého svého kandidáta. Na středu jsem svolal předsedy všech stran, abychom si vyjasnili stanoviska pro čtvrteční zasedání zastupitelstva,“ řekl Šlapal.

Brněnská ODS v neděli nedoporučila zařazovat Kvapila na kandidátku pro volby do Sněmovny. [celá zpráva]

Kvapila a jeho kumpána Novotného zatkla policie ve čtvrtek, kdy si měli přebírat milionový úplatek od developerské firmy.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám