Hlavní obsah

Zelení chtějí, aby Fischer uznal, že "jejich" ministři některá usnesení nesplní

– Praha
Novinky, Jaroslav Soukup

Předseda Strany zelených Ondřej Liška se chce ve středu setkat s premiérem Janem Fischerem, aby se mohl rozhodnout, zda zelení stáhnou z kabinetu dvojici svých ministrů. Liška chce od premiéra vědět, zda mu nebude vadit, nebudou-li jimi nominovaní ministři plnit některá usnesení kabinetu. Zeleným se nezamlouvá část protikrizových opatření, která kabinet v pondělí schválil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ondřej Liška (SZ)

Článek

Zelení nesouhlasí s usnesením kabinetu, který v rámci balíčku protikrizových opatření schválil například příprava dostavby dvou bloků Jaderné elektrárny Temelín, komplexní obnovu elektrárny Prunéřov či vybudování jezů na Labi.

Již v pondělí proto zelení oznámili, že zváží svou další podporu vládě a setrvání jimi navržených ministrů Michaela Kocába a Jana Dusíka.

V úterý Liška uvedl, že kritizovaná opatření nejsou krátkodobá a kabinet není schopen je splnit. Pokud Fischer zelené přesvědčí, že si je tohoto vědom, ministři zůstanou na svých místech. Vláda by dle jejich názoru měla dovládnout a nedělat žádná zásadní rozhodnutí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám