Hlavní obsah

Na Dolejšovu dceru ve škole útočí kvůli jejímu otci

• Aktualizováno
Právo, Novinky, Naďa Adamičková

Nezletilá dcera komunistického poslance Jiřího Dolejše se stala v uplynulých dnech terčem verbálních a zřejmě i fyzických útoků. Stalo se tak na gymnáziu, na němž studuje. Informoval o tom Právo sám poslanec. Dívka přitom s otcem nežije, její rodiče se před časem rozvedli.

Článek

"Jeden ze spolužáků na ni začal verbálně útočit, asi došlo k nějaké strkačce, takže přišla domů s boulí na hlavě,“ doplnil Dolejš.

Podle něj dal spolužák dohromady ještě partu studentů, kteří vylepovali ve škole samolepky s nápisy "komunistická mrcha“ nebo "smrt komunistům“.

"Byl to pro ni šok, žije s mámou, protože jsme rozvedeni, takže s politikou se tímto způsobem vůbec nesetkala,“ přiblížil Dolejš.

Poslanec poznamenal, že vedení školy zareagovalo tak, že dceři na tento týden povolilo individuální studium, takže nemusí chodit do školy.

"Dokonce uvažují o tom, že by daného spolužáka škola potrestala,“ řekl Právu Dolejš s tím, že velmi oceňuje přístup školy.

Sám poslanec již má své zkušenosti s násilím na vlastní osobě. V dubnu před čtyřmi lety ho v noci v Praze napadli neznámí útočníci zbili ho poblíž parlamentu.

Podle policie Dolejše napadli tři muži ve věku 30 až 32 let. Dolejš byl po schůzi Sněmovny u stanice metra povalen na zem a útočníci do něj se slovy „ty hnusnej komunisto“ měli deset minut kopat.

Tehdejší místopředseda KSČM, která navázala na totalitní Komunistickou stranu Československa, skončil v nemocnici. Následkem útoku měl nateklou tvář v okolí oka a odchlípnutou sítnici. Veškerá rizika eliminovala následná operace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám