Hlavní obsah

Fischer, Topolánek a Paroubek jednali s šéfem ČEZ o dostavbě Temelína

– Praha

V Kramářově vile se čtvrtek sešli čelní představitelé politické scény s ředitelem ČEZ Martinem Romanem. Projednávali spolu dostavbu Jaderné elektrárny Temelín. Schůzky se kromě premiéra Jana Fischera zúčastnili i dva potenciální premiéři následující vlády, šéf ODS Mirek Topolánek a předseda ČSSD Jiří Paroubek.

Článek

"Byla to informativní schůzka. Pan Roman informoval politiky o průběhu veřejné soutěže na dostavbu Temelína. Skončila první fáze veřejné soutěže a diskutovaly se další kroky," řekl nejmenovaný zdroj serveru tyden.cz. "Mluvili o Temelíně, o nějž se přetahují Američané s Rusy, a také o solárních elektrárnách," dodal nejmenovaný politik.

Předsedové obou nejsilnějších politických stran na dotaz, jaký výsledek schůzka přinesla, nereagovali. "Premiér k tomu nemá žádný komentář," uvedl mluvčí premiéra Roman Prorok. Tiskový mluvčí společnosti ČEZ Ladislav Kříž napsal, že o schůzce nemá žádné informace.

Do tendru na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín se přihlásili tři zájemci: francouzská Areva, konsorcium Westinghouse Electric Company LCC - Westinghouse Electric Czech Republic s.r.o. a konsorcium Škoda JS, Atomstrojexport a Gidropress. Celé zadávací řízení je plánováno na roky 2009 až 2011. Během února se má rozhodnout, zda se firmy, které se přihlásily do tendru na dostavbu jaderné elektrárny v hodnotě 500 miliard korun, kvalifikovaly do výběrového řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám