Hlavní obsah

Fischer dostal od Paroubka návod proti krizi

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Premiér Jan Fischer dostal v úterý od předsedy ČSSD Jiřího Paroubka návrh opatření, kterými chce ČSSD eliminovat dopady krize. Jednání se zúčastnil i ministr financí Eduard Janota, jehož protikrizový balíček levice ve Sněmovně rozcupovala. Politici se dohodli, že se za týden či deset dní znovu sejdou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zleva předseda ČSSD Jiří Paroubek, premiér Jan Fischer a ministr financí Eduard Janota.

Článek

Fischer označil jednání za standardní schůzku, s tím, že se podobně setkává i s dalšími politiky. Paroubek uvedl, že jednání bylo pozitivní. Oba se shodli, že šlo především o hledání průsečíků.

Janota uvítal, že se Paroubek s Fischerem shodli na tom, že rok 2013 by měl být okamžikem, kdy se veřejné finance dostanou na úroveň požadovanou EU. Konvergenční program, který projedná vláda, podle něj pouze nastiňuje možné cesty. Skutečný postup určí až politická garnitura vzešlá z voleb.

ČSSD navrhují ve svém materiálu nazvaném Cesta z krize přijetí evropské měny již v roce 2015 či 2016, vláda je ve svém Konvergenčním programu skeptičtější.

Paroubek v sobotu po jednání Ústředního výkonného výboru své strany uvedl, že hodlá premiéra přesvědčit, "aby se tento materiál stal materiálem, ze kterého bude vláda vycházet při stanovení postupu". [celá zpráva]

ČSSD vládu kritizuje za to, že podle jejího mínění dělá proti krizi málo. Fischer dlouhodobě oponuje, že kabinet nedisponuje ve Sněmovně žádnými poslanci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám