Hlavní obsah

Zeman označil inzeráty ČSSD za podvodné

Litoměřice

Za podvodné označil ve čtvrtek Miloš Zeman inzeráty sociálních demokratů, které vycházejí v novinách v Ústeckém kraji. ČSSD ho v nich spojuje třeba s předsedou ODS Mirkem Topolánkem a podporou jeho vlády.

Miloš Zeman v LitoměřicíchVideo: ČTK

 
Článek

Zeman v Litoměřicích při otevírání krajské kanceláře Strany práv občanů (SPO), se kterou bude jako lídr na Ústecku kandidovat v květnových volbách, novinářům řekl, že fotografie, kde si podává s Topolánkem ruku, je z odborné konference, kde spolu s dalšími osobnostmi měli odbornou přednášku. Autoři inzerátu prý záměrně z fotografie vymazali logo akce a další lidi.

Foto: Libor Zavoral , ČTK

Lídr Strany práv občanů Miloš Zeman otevřel ve čtvrtek v Litoměřicích krajskou kancelář strany.

Sociální demokraté Zemanovi pokládají i řadu otázek. Například zda je pravda, že činnost jeho strany pomáhá zajišťovat Marek Dalík, přítel Topolánka. Sociální demokraté se Zemana také ptají, zda kromě "neuhasitelné touhy po pomstě" má ke kandidatuře nějaký jiný důvod.

Foto: Libor Zavoral , ČTK

U příležitosti založení litoměřické organizace Strany práv občanů dostal od straníků Miloš Zeman dort v podobě volebního autobusu Zemák, který rovnou nakrojil.

Zeman uvedl, že na debatě s občany kraje se ho na podobné otázky, které podle něho nejsou inteligentní, nikdo neptal. Pokud mu je někdo položí, prý na ně s úsměvem odpoví. Dodal, že SPO útočnou kampaň proti jiným stranám nepovede. "Špinavá kampaň svědčí o charakteru těch, kdo ji organizují," prohlásil.

Předseda KVV ČSSD v Ústeckém kraji Petr Benda Právu v souvislosti s návštěvou Miloše Zemana uvedl: „Miloš Zeman, který kandiduje v Ústeckém kraji za Melčákovu a Šloufovu stranu, obvinil ČSSD v souvislosti s inzeráty v médiích v Ústeckém kraji, ve kterých jsme položili M. Zemanovi konkrétní otázky, z podvodu.

Nikoliv však proto, že by tvrzení obsažená v inzerátu byla nepravdivá, ale proto, že inzerát obsahuje podle M. Zemana „podvodnou fotografii“. Odpovědím na veřejně položené otázky se tak M. Zeman opět vyhnul.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám