Hlavní obsah

Festival politické písně, který vyhlásil Paroubka papalášem roku, chtějí zachránit sponzoři

– Karlovy Vary
Právo, vor

Organizátorům Festivalu politické písně (FPP) v Sokolově se začali hlásit s nabídkami finanční pomoci soukromí sponzoři. Reagovali tak na informace deníku Právo a serveru Novinky, že Karlovarský kraj odmítl letos festival podpořit 30tisícovou dotací jako v loňském roce.

Foto: Pavel Peňás, ČTK

Na sokolovském festivalu získal předseda ČSSD Jiří Paroubek cenu Papaláš roku. Cenu za něj převzala jeho žena.

Článek

„Jenom během středy se nám ozvali čtyři zájemci, kteří nám nabízeli sponzorské dary,“ uvedl ředitel festivalu Miroslav Balatka. „Rozhodli jsme se proto založit konto, na které budou moci zájemci přispívat,“ dodal Balatka, podle kterého se přihlásily i firmy, které nabízejí různé slevy za služby související s pořádáním festivalu. [celá zpráva]

Podle organizátorů festivalu stojí za odebráním dotace ze strany karlovarské krajské rady odveta za loňské prvenství šéfa soc. dem. Jiřího Paroubka ve festivalové anketě Papaláš roku. Oslovení členové této rady to ale rozhodně odmítají.

Organizátoři festivalu se nechtějí zmiňované ankety vzdát, a naopak ji chtějí rozšířit o vyhlášení regionálního Papaláše roku. „V každém regionu budou moci lidé nově zvolit svého regionálního Papaláše roku,“ dodal Balatka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám