Hlavní obsah

Bém: Hloupý a směšný Svoboda znectí kohokoli, aby se vydrápal do Sněmovny

Právo, Jiří Ovčáček
Praha

Pražský primátor Pavel Bém (ODS) v reakci na návrh lidovců uzákonit hlavní město jako jeden volební obvod nešetřil silnými slovy a opřel se také přímo do šéfa KDU-ČSL Cyrila Svobody. Svoboda podle Béma jedná směšně a hloupě a pro cíl „vydrápat“ se do Sněmovny prý znectí kohokoliv.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Cyril Svoboda (vlevo) se tvrdě střetl s Pavlem Bémem (vpravo) již při nedělní diskusi na ČT.

Článek

"Mediální aktivity Cyrila Svobody byly nejprve neférové, podpásové a nepodložené faktickými argumenty, tedy lživé. V druhé etapě se staly hloupou snůškou demagogických tvrzení bez náznaku schopnosti uznat argumenty a realitu. Ve třetí a zatím poslední fázi se konání Cyrila Svobody stalo nejenom hloupým, ale už dokonce i směšným,“ komentoval Bém na dotaz Práva středeční vyjádření šéfa lidovců.

Lidoveckou novelu zákona stanovující, že je Praha jedním volebním obvodem pro volby do zastupitelstva, označil primátor za absurdní. Lidovci uvádí, že návrhem chtějí zabránit ODS rozdělit metropoli na více volebních obvodů tak, aby to vládnoucí ODS vyhovovalo podle momentálního rozdělení preferencí v hlavním městě. [celá zpráva]

"Absurdní návrh změny zákona o Praze, fakt, že reaguje pan Svoboda na jakési údajné spekulace, a to navíc zcela diletantským způsobem, jenom dokumentuje, že Cyril Svoboda nemá elementární právní pojetí o legislativním prostředí hlavního města Prahy, a že je schopen pro účelový cíl vydrápat se do Poslanecké sněmovny použít jakýkoliv nástroj, znectít kohokoliv, a to jakýmkoliv nástrojem,“ míní Bém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám