Hlavní obsah

Nedělejte si srandu, není to jednoduché, káral Vlček smějící se poslance

Novinky, Jaroslav Soukup
Praha
Aktualizováno

Poslanci se ve středu vrátili k přerušenému hlasování o pozměňovacích návrzích programu schůze. Poté, co v úterý kvůli množství návrhů raději jednání přerušili, došlo i ve středu k drobným zmatkům. Předseda Sněmovny Miloslav Vlček tak musel kolegy vyzývat, aby nehlučeli a netropili žerty.

Článek

"Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, ono to není jednoduché, tak si nedělejte srandu," pronesl Vlček ke svým smějícím se kolegům po nejasnostech kolem jednoho hlasování, které prohlásil za zmatečné, neboť o daném návrhu prý již bylo hlasováno.

"Těch návrhů bylo hodně a pracovníkům Poslanecké sněmovny to netrvalo dvě hodiny, ale čtyři hodiny, než dali tenhle materiál dohromady. Je jednoduché kritizovat, horší je to dělat," upozornil předseda Sněmovny pobavené kolegy.

Již v říjnu 2008 pobavil Vlček poslance výzvou, aby se přestali smát a šli si to za pultík řídícího schůze zkusit sami. [celá zpráva]

Obstrukce i opakovaná hlasování

Poslanci ve středu dopoledne hlasovali o všech pozměňovacích návrzích, což se neobešlo bez tradičních zmatků a opakování hlasování.

Následně klub ODS požádal o hodinovou přestávku na jednání, což vzbudilo nevoli mezi levicovými zákonodárci, kteří naznačovali, že jde o obstrukci, která má zabránit schválení jimi prosazovaných norem.

ODS oproti tomu argumentovala, že na jednání je zařazeno pouze minimum vládních předloh. Místo se nenašlo například na návrh na vydání dluhopisů, což podle ministra financí Eduarda Janoty prodraží správu státního dluhu.

Ke schválení programu schůze došlo až těsně před polednem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám