Hlavní obsah

Výrok o Opencard přivede Topolánka před soud

Právo, Naďa Adamičková, Marie Königová
Praha

Šéfa ODS Mirka Topolánka nejspíš čekají další soudní tahanice. Známý a vlivný advokát Miroslav Jansta se totiž rozhodl podat na Topolánka žalobu kvůli jeho výrokům, jimiž Janstu spojil s pražským projektem Opencard.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Předseda ODS Mirek Topolánek

Článek

„Jsem nucen podat žalobu, protože mě Topolánek spojil s věcí, o které nic nevím a se kterou jsem nikdy neměl a nemám nic společného,“ řekl Jansta Právu. Podle něj ho Topolánkova slova profesně poškozují.

„Když si mě za to lidé dobírají, ještě jsem schopen to skousnout, ale když to někdo vzal vážně a vyhrožuje mi, pak už to tak nemohu nechat,“ tvrdí advokát s tím, že žalobu podá příští týden. Peníze Jansta požadovat nebude, chce se jen domoci veřejné omluvy. O žalobě jako první informoval server Aktuálně.cz.

„Mrzí mě to, ale nic jiného mi nezbývá,“ uvedl Jansta. Narážel tím na fakt, že se s Topolánkem dlouhá léta zná. Jansta je přitom považován za člověka blízkého soc. dem. a hlavně jejímu předsedovi Jiřímu Paroubkovi.

A čím Topolánek přiměl advokáta k podání žaloby? „Opencard je typický, já tomu říkám double Jan, to je Janoušek  Jansta,“ prohlásil šéf ODS v televizních Otázkách Václava Moravce. Vzápětí pak dodal, že v Praze se prostě nic nehne bez těch double Jan.

Reklama

Výběr článků

Načítám