Hlavní obsah

ČSSD: Články o luxusních botách Margarity Paroubkové útočí na nejnižší pudy

Novinky, jim
Praha
Aktualizováno

Sociální demokraté se pohoršují nad "dezinformacemi" některých médií, která upozornila na prvotřídní oblečení dcery Margarity Paroubkové při jejím sobotním křtu. Podle vedoucího marketingu ČSSD Petra Dimuna "se jedná o nechutný útok bulvárních médií na nejnižší pudy lidí". Otec dívky, předseda ČSSD Jiří Paroubek, se podle Dimuna rozhodl věnovat všechny drahé věci potřebným dětem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Manželé Paroubkovi s Margaritou v kostele sv. Mikuláše v Praze.

Článek

Média v pondělí poukázala na luxusní výbavu Margarity Paroubkové při sobotním křtu v kostele svatého Mikuláše na pražském Staroměstském náměstí. Podle jejich informací bylo nemluvně vybaveno botičkami od firmy Dior, které nejsou určeny k chození, nýbrž jen pro zvláštní příležitosti, přičemž jejich cenu odhadují na 1 700 až 2 500 korun.

Luxusní byla dle pondělního tisku i další dětská výbava včetně kočárku.

"Oblečení, včetně dětských bot, které měla na sobě dcera Jiřího Paroubka při křtu, byly darem kmotry, řecké herečky Margarity Dellaporty právě pro tuto příležitost. Poukazovat na tomto příkladu na údajnou rozmařilost Jiřího Paroubka a jeho blízkých je nechutné,“ prohlásil Dimun s tím, že další dary, především oblečení a hračky, budou malé Margaritě odebrány a věnovány potřebným dětem.

Stejně tak se podle Dimuna naloží i s penězi získanými za fotografie Paroubkovy dcery z porodnice.

Paroubková: Dárků dostala Margarita mnohem více

"Zmíněnými botičkami, stejně jako vším oblečením a doplňky potřebnými k obřadu, naši Margaritu obdarovala má nejlepší přítelkyně a kmotra Margarita Dellaporta zcela v duchu tradic každého křtu. Dárků dostala naše Margarita mnohem více. Ne všechny se pochopitelně hodily k okamžitému použití,“ uvedla v tiskové zprávě Petra Paroubková.

"Kdo z vás to má"
Šéf soc. dem. je často spojován s příliš vysokým stylem nepřiměřeným k heslu strany "Svoboda, solidarita, sebevědomí“. Minulý rok například dostal Jiří Paroubek na recesistickém Festivalu politické písně Sokolov 09 nelichotivý titul Papaláš roku. Vysloužil si ho především kvůli nevydařené tiskové konferenci, na níž před lety vysvětloval, proč nemá důvod toužit po funkci předsedy Sněmovny s tím, že peněz má i bez toho dost.Novinářům pak vysvětloval, že jeho oblečení od bot po košili „něco stojí“ a na připravené tabuli pak vypočítal svůj příjem. Závěrečná replika „Dámy a panové, nechci se vás dotknout, ale kdo z vás to má?“ se stala legendární.

Reklama

Výběr článků

Načítám