Hlavní obsah

Vyšetřování žhářského útoku skončilo, Natálka má jít znovu do nemocnice

Právo, Aleš Honus

Po osmi týdnech měla v pondělí malá Natálka z Vítkova nastoupit znovu do nemocnice kvůli dalším menším plastickým operacím. Kvůli nachlazení však byl její další pobyt v nemocničním prostředí odložen. Právo o tom informovala Natálčina matka Anna Siváková. Policie zároveň v minulých dnech ukončila vyšetřování útoku na dům romské rodiny.

Foto: Aleš Honus, Právo

Článek

Obžaloba, kterou si mají vyslechnout čtyři obvinění příznivci neonacistických hnutí, je na spadnutí a bude vznesena zřejmě už příští týden.

„V současné době se zástupci jednotlivých stran seznamují se spisem. Předpokládám, že obžalobu podám na začátku února,“ řekla Právu dozorující státní zástupkyně Brigita Bilíková.

Lékaři budou děvčátku operovat prsty

O tom, že dvouapůlroční Natálka má znovu nastoupit do ostravské fakultní nemocnice za účelem plastických operací tří prstíků, se dozvěděla její matka minulý týden, když byla v nemocnici na kontrole.

„Musíme Natálce operovat kůži na prstech obou rukou. Na prstech je stažená,“ řekla minulý týden Natálčině matce primářka popáleninového Zdenka Crkvenjaš.

„Na levé ruce budou muset lékaři Natálce spravit kůži na malíčku. Na pravé ruce jde o dva prsty - ukazováček a prostředníček,“ dodala Anna Siváková.

„Do nemocnice jsme měly spolu nastoupit dnes. Natálka má ale rýmu a kašle. Proto jsem do nemocnice telefonovala a domluvili jsme se, že se operace odloží, až bude Natálka úplně zdravá. Musím s ní navštívit dětskou lékařku,“ dodala Natálčina matka.

Reklama

Výběr článků

Načítám