Hlavní obsah

Šéf ODS Topolánek se rozvádí, jednání bylo po 20 minutách odročeno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Před Obvodním soudem pro Prahu 6 začal v pondělí ráno rozvod předsedy ODS Mirka Topolánka a jeho ženy Pavly. Topolánek žije od roku 2007 s místopředsedkyní Sněmovny za ODS Lucií Talmanovou. Ani jeden z manželů k soudu nepřišel, poslali za sebe advokáty. Soud zasedl za zavřenými dveřmi, jednání bylo dvacet minut po zahájení odročeno, problémem je majetkové vyrovnání.

Článek

S manželkou má Topolánek dvě dospělé dcery a sedmnáctiletého syna. Právě na jeho výchově a výši alimentů by se měli rodiče dohodnout.

Obě strany požádaly o časový prostor k dohodě na majetkovém vyrovnání. Podle advokátky Pavly Topolánkové shoda na majetkovém vyrovnání zatím neexistuje. Topolánek podle slov svého advokáta pro ČTK nabídl své ženě, že jí přenechá společný majetek.

Na dělení společného jmění mají Topolánkovi dle zákona ještě tři roky. Pokud se do té doby nedomluví nebo nevypořádají u soudu, rozdělí se nemovitý majetek napůl.

Pokud se manželé dohodnou do tří týdnů, bude soud pokračovat 22. února, řekl Právu Topolánkův advokát Milan Jebavý.

S novou partnerkou má šéf ODS syna Nicolase a společně žijí v pronajatém bytě v centru Prahy. Vedle toho vlastní Topolánek ještě byt na Hradčanech, na který doposud splácí hypotéku.

O svém rozvodu informoval Topolánek již loni bezprostředně před Vánocemi. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Topolánek chce klid na rozvod

Těsně před Štědrým dnem rozeslal předseda ODS Mirek Topolánek tiskovou zprávu, ve které požádal média, aby ustala v pátrání okolo jeho osoby. Topolánek je...

Výběr článků

Načítám