Hlavní obsah

Bém chce žalovat Reflex za montáž s rypákem

– Praha
Právo, ČTK, luk

Pražský primátor Pavel Bém (ODS) se chce obrátit na soud kvůli svému vyobrazení na titulní stránce lednového čísla časopisu Reflex, které ho znázorňuje s prasečím rypákem. Článek se zabývá korupcí na pražské radnici.

Foto: ČTK

Pražský primátor Pavel Bém (ODS) se chce obrátit na soud kvůli svému vyobrazení na titulní stránce lednového čísla časopisu Reflex, které ho znázorňuje s prasečím rypákem.

Článek

Fotomontáž a článek "Poslední Pavla Béma chrocht" o poměrech na magistrátu označil za lživé, vulgární a lidsky nedůstojné.

"Reflex je skutečně 'drsný' a na takovou 'prasárnu' není možné nereagovat," napsal v pátek Bém v SMS Právu. Z Reflexu se podle primátora "stala nestoudná žumpa", proto by se jím měl zabývat soud. "Od toho tu soudy jsou," míní Bém.

Šéfredaktor Reflexu není podle Béma pánbůh, aby si mohl dělat, co chce. "Je vázán novinářskou etikou, svědomím i českým právním řádem. Poškozuje svým jednáním nejenom mě osobně, ale i téměř 20 tisíc zaměstnanců města i celou Prahu," uvedl Bém.

Jiný spor kvůli fotomontáži na titulní straně Reflexu skončil ve čtvrtek, zatím nepravomocně, u pražského městského soudu. Vydavatelství Ringier zažaloval hejtman David Rath (ČSSD) kvůli karikatuře, která ho loni v únoru zpodobnila jako Adolfa Hitlera. Požadovanou omluvu mu však soud zatím nepřiznal. Rath se chce odvolat. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám