Hlavní obsah

S Fischerem a vládou jsou Češi enormě spokojeni

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vláda i samotný premiér Jan Fischer se i nadále těší výrazné důvěře české veřejnosti. Zatímco s kabinetem je spokojeno 69,7 procenta lidí, premiéra oceňuje dokonce 80,7 procenta. Vyplývá to z internetového průzkumu agentury Sanep.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Jan Fischer na jednání vlády

Článek

Zatímco premiér zaznamenal oproti listopadovému šetření nepatrný pokles o tři desetiny procentního bodu, vláda si naopak o bezmála pět procentních bodů (4,7) polepšila.

Kabinet i premiér se dlouhodobě těší důvěře značné části tuzemské veřejnosti, což dokládají i průzkumy ostatních agentur. Například podle prosincového šetření Centra pro výzkum veřejného mínění se Fischer těší důvěře 72 procent Čechů, což je z vrcholných politiků zhola nejvíce.

Spokojenost občanů s premiérem Janem Ficherem (v procentech)
listopad 200981
leden 201080,7
Zdroj: Sanep

 Sanep premiérovu popularitu a důvěryhodnost interpretuje tak, že "enormně vysoká úroveň spokojenosti široké veřejnosti jak s vládou, tak zejména s jejím premiérem, je důležitým stabilizačním prvkem domácí politické scény".

Spokojenost občanů s Fischerovou vládou (v procentech)
listopad 200965
leden 201069,7
Zdroj: Sanep

 Společnost dále připomíná, "že si tato tzv. úřednická vláda získala tak vysokou důvěru v době, kdy musí čelit celosvětové ekonomické krizi a jejím dopadům na domácí hospodářství."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám