Hlavní obsah

Paroubek oběd s Klausem musí odložit, na Slovensku ho zdržel sníh

Právo, Novinky, ČTK, Marie Königová
Aktualizováno

Šéf sociálních demokratů v pondělí na pracovní oběd s prezidentem Václavem Klausem nedorazí, sněhová kalamita jej zdržela na Slovensku. Oznámil to Tomáš Sezima z tiskového oddělení ČSSD. Tradiční schůzka, na niž si hlava státu zve vrcholné české politiky, se tak odloží zřejmě na středu. Paroubek o tom informoval Právo v SMS zprávě.

Foto: René Volfík, ČTK

Šéf ČSSD Jiří Paroubek

Článek

"Schůzka musela být s ohledem na odložení návratu předsedy ČSSD ze Slovenské republiky, a to z důvodu sněhové kalamity, odložena na jiný termín," uvedl Sazima. Paroubek o tom prezidenta informoval telefonicky, dodal.

Prezident žádosti předsedy ČSSD o změnu termínu jejich pracovního oběda vyhověl, potvrdil mluvčí hlavy státu Radim Ochvat. Schůzka se bude patrně konat ve středu. Právo o tom Paroubek informoval v SMS zprávě: „Schůzka s prezidentem bude pravděpodobně ve středu. Doufám, že během zítřka budou lepší podmínky k cestě autem s kojencem nežli dnes,“ napsal v neděli deníku Paroubek.

Šéf odloží také schůzku s Fischerem

Paroubek se měl v úterý sejít s premiérem Janem Fischerem na Úřadu vlády ČR. I tato schůzka bude zřejmě přesunuta. „Budu pravděpodobně chtít posunout schůzku s premiérem Fischerem. Chci, aby se za mé osobní účasti dokončila příprava podkladových materiálů k jednání,“ napsal také Právu Paroubek. 

Setkání s Paroubkem by mělo završit prezidentovy novoroční schůzky s vrcholnými českými politiky. Tento týden prezident absolvoval jednání s premiérem Janem Fischerem, s předsedy obou komor parlamentu a s předsedou ODS Mirkem Topolánkem. Představitelé menších sněmovních stran podobné pozvání na Hrad nedostali.

Novoroční setkání politiků s Klausem slouží k debatám o plánech v začínajícím roce. Hlavním tématem pro letošní rok jsou opatření proti dopadům ekonomické krize, květnové volby do sněmovny a kroky, které by chtěly parlament a Fischerova úřednická vláda provést ještě před nimi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám