Hlavní obsah

ON-LINE: Vydatně sněží už třetí den

• Aktualizováno

Desítky centimetrů sněhu přibyly i v noci na neděli a na mnoha místech jemné vločky budou padat celý den a někde bude podle meteorologů sněžit i v pondělí. Přestože silničáři většinou hlásí sjízdné silnice, většinou dodávají: s nejvyšší opatrností a zimní výbavou.

Foto: ČTK

Centrem Pardubic se díky hlubokému sněhu dalo projet na běžkách.

Článek

Sněžení by mělo postupně ustat na většině území ČR. V nejbližších dnech by se denní teploty měly pohybovat kolem sedmi stupňů pod nulou.

21:00 - Rychlostní silnici R35 na 284. kilometru ve směru na Olomouc zablokovala nehoda dvou kamiónů. Vozovka je neprůjezdná a policie odklání dopravu na exitu 290.

20:50 - V Pardubickém kraji odpoledne a večer sněžilo, na hlavních tazích leží rozbředlý sníh po chemickém ošetření. Ve vyšších polohách leží vrstva uježděného sněhu. Večer byly uzavřeny silnice mezi Vysokým Chvojnem a Bororádkem a mezi Bororádkem a Starými Holicemi.

19:45 - Provoz na tramvajové jednokolejce v Ostravě vedoucí do Budišovic byl obnoven. Důvodem přerušení byl spadlý strom.

19:30 - Několik desítek domácností v Petrovicích u Karviné a v Karviné-Mizerově je stále bez elektrického proudu. Závada je na trafostanici v Krmelíně na Frýdecko-Místecku. Všechny ostatní poruchy se podařilo odstranit.

18:50 - Dopravu na jižní Moravě stále komplikuje rozbředlý sníh a ledovka. Silnice jsou sjízdné jen s nejvyšší opatrností. Dodávky elektřiny v kraji byly téměř zcela obnoveny.

17:40 - Centrum Prahy pokrývá většinou rozbředlý sníh, který leží na chodnících i silnicích.

17:30 - V Jihočeském kraji sněží jen na Táborsku, všechny silnice jsou však se zvýšenou opatrností sjízdné. Na Českokrumlovsku silničáři s údržbou silnic už skončili, v ostatních okresech ještě s úpravami vozovek pokračují.

17:10 - Stovky lidí na Otrokovicku ve Zlínském kraji jsou stále kvůli mrazu bez elektrické energie. V kraji stále sněží nebo padá mokrý sníh, hlavní tahy jsou ale se zvýšenou opatrností sjízdné. V Jihomoravském kraji byly dodávky elektřiny obnoveny téměř ve všech domácnostech.

17:00 - V Jizerských horách napadlo asi 10 centimetrů sněhu. Na Liberecku a Ústecku jsou ale všechny úseky silnic sjízdné. Silnice jsou mokré po chemickém ošetření.

16:15 - Všechny silnice v Plzeňském kraji jsou sjízdné. S ustáním sněžení se oproti ránu situace zlepšila.

15:30 - Hlavní silniční tahy v ČR jsou před víkendovým návratem turistů sjízdné. Funguje už i železniční spojení se Slovenskem u Mostů u Jablunkova.

14:05 - Hlavní tahy v Praze jsou sjízdné. Vozovky jsou mokré po chemickém ošetření.

14:00 - V Ostravě byla uzavřena tramvajová jednokolejka do Budišovic. Důvodem je spadlý strom. Byla zavedena náhradní autobusová doprava. 

13:45  - Ve středních Čechách stále sněží. Situace v dopravě se ale zlepšila.

12:21 - Stovky lidí v Pardubickém kraji jsou bez proudu. Poruchy na vysokém napětí způsobily stromy a větve, které popadaly na elektrická vedení.

11:39 - Sněžení na Vysočině před polednem ustalo, pouze na Pelhřimovsku jsou přeháňky. Déšť se sněhem komplikuje jízdu na Třebíčsku a Havlíčkobrodsku, mrznoucí déšť je hlášen ze Žďárska. Na vozovkách se podle silničářů ledovka díky solení netvoří, velmi opatrně však musejí řidiči jezdit hlavně ve vyšších polohách na Žďársku.

11:27 - Během dopoledne sněžení v jižních Čechách pomalu ustává. Srážky jsou hlášeny na Táborsku, Českokrumlovsku a Strakonicku, v ostatních okresech se vyskytují pouze sněhové přeháňky. Všechny silnice v kraji jsou sjízdné, řidiči však musí jízdě věnovat maximální opatrnost. 

11:24 -  U Chotilska spadl na silnici pod tíhou sněhu strom a zranil muže. Rozsah jeho zranění zatím není znám. Je v bezvědomí a letí pro něj vrtulník.

11:09 - Hlavní silniční tahy jsou podle Ministerstva dopravy sjízdné. MD neuvažuje o uzavření hraničních přechodů pro kamiony. V sobotu se stalo méně nehod než v pátek.

10:57 - Celou republiku nadále trápí sníh, k němuž v některých oblastech přidal mrznoucí déšť a mlha. Hlavní komunikace jsou v současné době s opatrností sjízdné, několik menších silnic je  uzavřeno. Nejvíce jich je v Královéhradeckém kraji, kde ve třech okresech trvá kalamitní stav.

10:00 - Severomoravští energetici řeší kvůli ledovce pět poruch na vysokém napětí. Bez proudu je pět obcí na Opavsku a Novojičínsku, tři na Přerovsku.

09:44 - V Jihomoravském a Zlínském kraji je kvůli mrazům několik tisíc lidí bez elektřiny, v neděli nově vypadl proud na Otrokovicku

09:33 - Na hlavním železničním tahu na Slovensko v úseku mezi Čadcou a Mosty u Jablunkova je minimálně na čtyři až pět hodin přerušen provoz. Kvůli sněhové kalamitě popadaly stromy na trolej a osobní vlak uvízl v závěji.

09:19 - Na hlavních komunikacích v Praze je rozbředlý sníh, na vedlejších je sníh uježděný. Ledovka se netvoří. Jezdit lze jen se zvýšenou opatrností, situace je podobná sobotnímu ránu.

09:04 - Zhruba pět centimetrů sněhu připadlo v Jizerských horách. Na silnicích Libereckého a Ústeckého kraje leží zbytky ujetého sněhu, tvoří se mlha.

08:52 -   Na silnicích v nižších polohách Pardubického kraje jsou zbytky rozbředlého sněhu, vevyšších polohách je uježděný sníh. Může se tvořit ledovka.

08:32 - V Královéhradeckém kraji zůstává zavřených několik cest, na Hradecku, Náchodsku a Rychnovsku trvá kalamitní stav. Sněžení vystřídal mrznoucí déšť.

08:23 - Na celém území Jihočeského kraje s výjimkou Prachaticka a Strakonicka sněží. Napadlo až 20 centimetrů sněhu.

08:20 - Ve středních Čechách do rána napadlo kolem deseti centimetrů nového sněhu.

08:19 - Bez větších problémů jsou dnes sjízdné všechny silnice v Karlovarském kraji. Na rychlostních komunikacích a silnicích prvních tříd mohou být zbytky rozježděného sněhu. Na vozovkách nižších tříd, které se neudržují chemicky, je vrstva ujetého sněhu.

08:16 - Drobné sněžení v Plzeňském kraji zhoršuje viditelnost, silnice jsou s opatrností sjízdné. Ledovka ani větší sněhové jazyky na silnicích nejsou.

08:10 - Dopravu na Vysočině ráno komplikují sněhové přeháňky na Pelhřimovsku a déšť se sněhem v ostatních okresech kraje. Na Třebíčsku a Žďársku se navíc vyskytují mlhy.

08:01 - Na silnicích v celém Moravskoslezském kraji se tvoří kvůli mrznoucímu dešti ledovka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám