Hlavní obsah

Varování meteorologů: Moravu a o víkendu i Čechy zasáhne trvalé sněžení

Novinky, Jiří Mach

Meteorologové vydali další výstrahu. V noci a ve středu očekávají na Moravě a ve Slezsku trvalé sněžení. Napadnout by mohlo deset až 15 centimetrů nového sněhu. O víkendu by pak mělo vydatně sněžit také v Čechách.

Článek

Český hydrometeorologický ústav vyhlásil nízký stupeň nebezpečí, týkat se bude zejména řidičů motorových vozidel.

"Počasí na našem území bude ovlivňovat rozsáhlá tlaková níže, jejíž střed se bude přesouvat z Itálie k severovýchodu,“ vysvětlují meteorologové.

Od jihu se na Moravu budou šířit mračna, vytrvalé sněžení by mohlo postupně od západu a jihozápadu ve středu v odpoledních hodinách ustávat.

Další vydatné sněhové srážky by se mohly podle ČHMÚ vrátit o víkendu a rozšířit se i na území Čech. Od pátku do neděle by mělo na většině České republiky hustě sněžit, na Moravě a ve Slezsku se přechodně vyskytnou mrznoucí déšť.

V rámci snížení rizik spojených s čerstvou sněhovou nadílkou doporučují meteorologové řidičům sledovat zpravodajství Zelené vlny a jezdit velmi opatrně. "Doporučuje se zimní výbava, při cestách do hor i sněhové řetězy, nutné jsou zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku,“ doplňuje ČHMÚ výstražnou zprávu. 

Reklama

Související články

Zmrzlé Česko zasype další sněhová nadílka

První týden nového roku přinese do České republiky mrazivé počasí se sněžením. Zejména ve středu může připadnout i více než 10 centimetrů sněhu, který může...

Výběr článků

Načítám