Hlavní obsah

O chlapce z babyboxu má zájem jeho babička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O ročního chlapce odloženého před měsícem do babyboxu v pražském Hloubětíně se v těchto dnech přihlásila žena, která tvrdí, že je jeho babička. Informoval o tom server tn.cz. Chlapec byl odložen 2. prosince, oblečený a zdravý. Šlo o nejstarší dítě, které někdo do boxu odložil. Schránka je totiž určena pro novorozence.

Foto: Michal Čumpelík, ČTK

Babybox může zachránit život dítěte. Ilustrační foto

Článek

Žena podle tn.cz uvedla, že rodina má zájem dítě dál vychovávat. Než o případném vrácení rozhodne soud, zůstává chlapec v péči lékařů. Dostal jméno Richard a je 14. dítětem, jež bylo v hloubětínské schránce nalezeno.

Podobně se vyvíjel i příběh matky, která odložila loni v říjnu do babyboxu sedmiměsíčního chlapce. Bála se prý, že se o něj nedokáže postarat. O několik dní později si to rozmyslela a rozhodla se, že chce dítě zpátky.

První babybox v Česku byl uveden do provozu 1. června 2005. Do vyhřívaných a monitorovaných schránek mohou matky anonymně odložit své novorozeně. Babyboxy bývají poblíž zdravotnických zařízení. V současnosti jsou po celé republice na tři desítky babyboxů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám