Hlavní obsah

Otužilce strhl v řece proud, uplavala mu totiž bota

Právo, Jana Pechová, Petr Pokorný

Silný proud řeky změnil na chvíli v nečekané drama novoroční plavbu otužilců z jihlavského klubu Axis, jejíž druhý ročník spojený s křtem nováčků proběhl v pátek odpoledne. Recesnímu podniku s celkem 25 odvážlivci přihlížely stovky lidí.

Foto: Jana Pechová, Právo

Postaršího otužilce strhl proud, když se pokusil vytáhnout z vody svou uplavanou botu.

Článek

V jednu chvíli však staršímu muži, který se pravidelně k akcím klubu přidává, uplavala bota, a tak se pro ni obrátil zpět k jezu. Tam ale unaveného plavce strhl nečekaně silný proud a lidé tak měli možnost sledovat jeho záchranu na vlastní oči.

Foto: Jana Pechová, Právo

Trápení jednoho z otužilců přihlížely stovky lidí.

FOTO: Jana Pechová, Právo

K plavcům se posléze musel přidat i dozorující potápěč, neboť vysíleného muže, který má na suché zemi problémy s chůzí, bylo náročné dostat po kluzkém splavu z vody. Nakonec se ale akce skončila dobře, otužilec odcházel od vody po svých a s úsměvem na rtech.

Foto: Jana Pechová, Právo

Muži musel pomoci na souš přítomný potápěč.

Na Nový rok se sešli i potápěči z jihu Čech

V hloubce zhruba 40 metrů na dně Římovské přehrady oslavila Nový rok desítka jihočeských potápěčů. Tradici silvestrovského potápění založili před lety profesionální hasiči z Českého Krumlova. Do chladných vod se kromě nich ponořilo i několik potápěčů ze sportovních klubů v Českém Krumlově a Českých Budějovicích.

Počet potápěčů byl omezený, provoz této přehrady má totiž svá přísná pravidla a zimní ponory jsou navíc určeny pouze pro dobře technicky vybavené a zkušené potápěče. Teplota vody se ve čtvrtek pohybovala okolo pěti stupňů Celsia, stejně jako teplota vzduchu. Původně se sice měl silvestrovský ponor odehrát pod ledem, ale oteplení tento záměr zhatilo.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Potápěči končí silvestrovský ponor v Římovské přehradě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám