Hlavní obsah

Tuhé mrazy budou gradovat v sobotu, od úterka bude nad nulou

Novinky, Jaroslav Soukup

Mrazy, které v posledních několika dnech sevřely Českou republiku vyvrcholí v sobotu. Na řadě míst lidé v pátek zažívají takzvaný arktický den, kdy se teplota nedostane nad minus deset stupňů Celsia, v Adršpachu naměřili po ránu dokonce minus 22 stupňů Celsia. V první polovině příštího týdne však meteorologové očekávají výrazné oteplení.

Článek

Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress uvedla, že arktické podmínky nezaznamenávají v pátek meteorologové pouze v horských oblastech. "Například v pražské Ruzyni se rtuť teploměru po celý den nevyšplhala nad -10,7 stupně Celsia," doplnila Honsová

V Liberci bylo -15,5 stupně Celsia a na Šeráku -16,2. Hluboko pod bodem mrazu byly teploty na celém území i po zbytek dne.

Teploty k -14 stupňům budou ráno klesat i v sobotu a v neděli. V horských oblastech by mohlo být až -18 stupňů Celsia. Přes den se vyšplhají maximálně na minus osm až minus čtyři. I nadále bude oblačno až zataženo s občasným sněžením.

Mrazivé počasí vydrž do pondělí příštího týdne, ovšem již v úterý se odpolední teploty dostanou výrazně nad nulu a místo sněžení s objeví mrznoucí ledovka. Ve středu by mohlo být až pět stupňů Celsia. Podobný ráz si počasí uchová až do Štědrého dne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám