Hlavní obsah

Analýza připouští odebrání titulů na plzeňských právech

Právo, Ivan Blažek
Plzeň

Odebírání neoprávněně získaných titulů na plzeňských právech je možné, ale bude to obtížné a o úspěchu těchto kroků nakonec rozhodnou soudy. Ve středu to v Plzni sdělil exministr spravedlnosti Karel Čermák, který předal vedení Západočeské univerzity příslušnou právní analýzu.

Článek

Čermák ji blíže komentovat nechtěl s ohledem na advokátní tajemství. Rektor Josef Průša zatím její obsah nezná. „Až se z ní seznámíme, některé její závěry zveřejníme,“ řekl Právu Průša.

Podle Čermáka je analýza obsáhlá. „Situace je nadstandardně složitá, jde o záležitosti správního práva v oboru školství, kde se není příliš o co opřít,“ podotkl Čermák.

„Očekával bych, že od plzeňské právnické fakulty dostaneme více vnitřních předpisů, ale na druhou stranu nemáme srovnání, nevíme, jak to vypadá na jiných fakultách, nevíme, jak by dopadly podobné analýzy tam,“ řekl Právu Čermák, který podle svých slov nepamatuje, že by někde k odebírání titulů skutečně došlo.

Pokud univerzita skutečně začne odebírat tituly, nebude to dříve než v lednu. Počátkem roku se totiž Čermák chce nad analýzou ještě sejít s vedením školy. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám