Hlavní obsah

Manželka pacienta, který zemřel u Bulovky, předčasně porodila

– Praha
Právo, ČTK, rap

Smutek z tragické smrti i radost z narození dítěte, to vše může současně prožívat rodina Jaklových v Praze. Teprve devětadvacetiletý Bohuslav Jakl byl v sobotu nalezen mrtvý nedaleko nemocnice Bulovka, z níž před necelými dvěma týdny záhadně zmizel. Vážně nemocného muže hledala rodina i policie, ale marně.

Článek

Manželka, která byla v pokročilém stádiu těhotenství, nejspíš z psychického vypětí podle neoficiálních zdrojů v neděli, pár hodin po ztrátě manžela předčasně porodila dceru. Ta už ale svého otce spatří jen na fotografiích. O narození dítěte informovali známí Bohuslava na internetových stránkách Facebook, kteří stránky založili při pátrání po něm.

„Byla jsem za snachou, je ale pochopitelně ve špatném stavu. O dítěti nechci nic zveřejňovat,“ řekla v neděli odpoledne Právu matka zemřelého Erna Jaklová.

Osud rodiny Jaklových se začal zamotávat na konci listopadu, kdy se Bohuslavovi, který se již dříve léčil s rakovinou, opět přitížilo.

„Záchranáři to klasifikovali jako epileptický záchvat a odvezli syna na Bulovku, kde ho hospitalizovali,“ líčila Právu jeho matka Erna Jaklová. S jeho těhotnou manželkou Kateřinou Bohuslava navštívily, zdál se jim normální.

Lékař ovšem zmínil možnou spojitost jeho zdravotních problémů s návratem rakoviny, kterou už jednou přemohl před více než deseti lety. „Po vyšetření ho lékař místo šetrného zacházení  s jeho psychikou informoval o tom, že má metastázy v játrech a na mozku. Syn evidentně tuto situaci nezvládl a v noci začal zřejmě v šoku telefonovat všem známým a také svému otci, který před rokem a půl zemřel,“ uváděla Bohuslavova matka.

Ráno po této vypjaté noci začal demolovat zařízení nemocnice a začal putovat po areálu. „Zavolali na něj ochranku, ta ho utišila a nechala sedět samotného na lavičce. Byli poslední, kdo ho viděl,“ dodala Erna Jaklová.

Tělo Bohuslava pak po jedenácti dnech pátrání našel policejní psovod. „Našli jsme ho ve stráni poblíž nemocnice. Zemřel nejspíš na podchlazení,“ uvedla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Nemocnice se zatím oficiálně k případu nevyjádřila, své stanovisko nejspíš zveřejní v pondělí. Rodina ovšem zvažuje další kroky vůči nemocnici, která se podle pozůstalých zachovala velmi liknavě a neprofesionálně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám